lauantai 14. marraskuuta 2015

Perheaikaa

Vietin ihanan päivän mamman ja isin kanssa tänään! He tulivat päiväristeilylle Tallinnaan korjailemaan juttuja meidän kämpässä, syömään ja shoppailemaan. 

Meillä on ollut pitkään projektina saada laitettua verho Kerttulin huoneeseen peittämään vuokraisännän tavarat joita emme tarvitse. Meidän piti saada ullakko- tai kellarikomero ylimääräisille kamppeille, mutta ilmeisesti Virolaisessa byrokratiassa asioiden tapahtuminen kestää. Äippä löysi kirpputorilta kauniin pellavaisen verhokankaan ja isi ripusti verhotangon katonrajaan ja tadaa, tavarat ovat kauniisti piilossa. Ennen-kuvaa ei valitettavasti ole tarjolla mutta kuvittele verhon taakse kasa laatikoita, yöpöytiä ja lamppuja.


Inspiroiduttiin eräänä sunnuntai-iltana ystävieni kanssa venäläisestä elokuvasta ja tultiin mun kämpille leffan jälkeen juomaan vodkaa ja syömään suolakurkkuja kolmistaan. Yllättävää kyllä, sängyllä tanssiminen koitui petiparkani kohtaloksi ja muutama poikkipuu pääsi katkeamaan, mutta isi korjasi vauriot ja pudisteli vaan päätään kun kerroin tarinan sänkyni hajoamisesta. Kiitos isi, nyt uskaltaa taas kääntää kylkeä yöllä hehe.

Käytiin lounaalla Estonian Burger Factoryssa, hampparit siellä on ihan 5/5. Otettiin alkupalaksi myös juustopalloja ja ranskalaisia, mikä oli virhe, sillä ne olivat niin järkkyhyviä ja hampparit niin valtavia että loppupäivä piti pidellä vatsaa. Suosittelen ihan täysillä EBF:a! 

Isin ja mamman kanssa shoppailu on parasta kun ei tarvitse käyttää omia rahoja! Äidin ja isin shoppailukierrokseen kuuluu yleensä ainoastaan ruokakauppa. En yleensä raaski käydä Solariksen ruokakaupassa, sillä se on huomattavasti kalliimpi kuin muut. Siellä on kuitenkin myös ylivoimaisesti lähes paras valikoima Tallinnassa ja olin ihan onneni kukkuloilla, kun sain kerätä korin täyteen herkkuja ja isi kiltisti maksoi laskun. Koriini sattui muun muassa sinistä pestojuustoa, wasabijuustoa, luomulinssejä, luomucouscousia, kookoshiutaleita, paikallista leipää ja avokadoja. Luksusta! 

Löysin alesta söpön laatikon, jollaista olen koittanut etsiä vessaan koko syksyn

Kuinka söpöjä pinnejä ja ponnareita??

Villit juustot




Laitettiin vielä mun meidän parvekkeelle jouluvalot! Hih en kestä, nyt rupeen täysillä juomaan glögiä, polttamaan kynttilöitä ja kuuntelemaan joululauluja! Yleensä aloitan jouluhypetyksen ihan liian aikaisin ja kun joulu vihdoin koittaa, olen jo ihan kyllästynyt. Voisi koittaa hillitä tänä vuonna.



Oli ihana viettää laatuaikaa oman perheen kanssa. Vähän ennen kuin muutin Tallinnaan, kotona asuminen rupesi tympimään ja tuntui että riitaannun hirveän helposti perheen kanssa ihan pikkuasioista. Nyt kun arki ei enää olekaan yhteistä, tapaamisista on tullut juhlahetkiä ja niitä ei viitsi pilata kinastelemalla turhasta. Vaikka jutellaan puhelimessa usein, aina kun nähdään meillä on hirveästi juoruja kerrottavana. Surettaa kaikkien puolesta, joilla ei ole omaa perhettä. Mulle mun perhe on tukipilari, johon tiedän voivani aina luottaa, ylä- ja alamäessä. Olette rakkaita isi ja mamma!

Ranskan suunnalta on tullut järkyttäviä uutisia, toivon voimia jokaiselle joka on menettänyt perheensä, ystäviään tai terveytensä terrori-iskuissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti