lauantai 20. helmikuuta 2016

Lappi!

Lähdin tammikuussa lentoteitse vierailemaan ystäväni luona ihanassa Lapissa! Hän muutti viime syksynä Levin lähelle ja kutsui kylään, vihdoin löytyi sopiva yhteinen aika ja halvat Finnairin lennot. Oli ihanaa päästä nauttimaan oikeasta talvesta, lumesta ja pakkasesta upean luonnon keskelle.


Kerrankin tarpeeksi jalkatilaa

Kundien auto hajosi juuri ennen mun saapumista, joten se rajoitti hieman tekemisiä, heiltä kun oli kylille matkaa kolmisenkymmentä kilometriä. Arkipäivinä matkustettiin bussilla Leville (bussi meni kumpaankin suuntaan kahdesti päivässä), käytiin syömässä, ruokakaupassa, ja – mikä tärkeintä – laskettelemassa! Viikonloppuna ei juuri päästy liikkumaan kämpiltä, mutta käytiin pitkillä kävelyillä läheisen joen jäällä, katsottiin Netflixiä, leivottiin, pelattiin shakkia, saunottiin ja oltiin vaan. 

Levin laskettelukeskus

Joen jäällä

Tuoreita porkkanasämpylöitä

Paikallisten mukaan aurinko näyttäytyi kunnolla ensimmäistä kertaa koko talvena. Joka-aamuinen auringonnousu oli kyllä henkeäsalpaavan kaunis. Pimeää oli tietysti suurimman osan vuorokaudesta, varsinkin kun oltiin ihan keskellä metsää, mutta sekin oli omalla tavallaan rauhoittavaa. Tuli nukuttua niin hyvin, kun oli ihan pimeää ja hiljaista. Alkuviikosta lämpötila laski lähemmäs -40°C, oli aika hurjaa, mutta hyvällä varustuksella pärjäsi ulkona, kunhan pysyi liikkeessä. Loppuviikosta kelit vähän lauhtuivat ja taivas muuttui harmaaksi. 


Oikeita poroja!

Niin kaunista


Viimeisenä päivänä rinteessä




Voitte uskoa että takaisin Tallinnaa kohti lähti erittäin rentoutunut nuori nainen. Oli niin miellyttävä lentää reilun tunnin verran, sen sijaan että olisi kituuttanut autossa tai junassa yli puoli vuorokautta. Ja Kittilän lentoasemalla oli keinutuoleja!



Seuraava reissu häämöttää jo parin viikon päässä, mutta aion suunnata ihan erilaisille hoodeille! Siitä lisää myöhemmin! 

Voimia tähän masentavaan harmauteen ja märkyyteen! Kesä on jo kulman takana!

Krista 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti