torstai 2. lokakuuta 2014

Patarei Merekindlus

Ihanaa torstai-iltaa!
// Hi

Artsyyy

Ilta-aurinko neljännestä kerroksesta!
// The bright side of living on the 4th floor

Palasin tosiaan maanantaina pitkältä Helsinki-viikonlopultani takaisin autuaaseen opiskelijaelämään Tallinnaan. Koin maanantai-iltana pienehkön kriisin. Pää oli ihan sekaisin, onko koti Helsingissä vai Tallinnassa. Totta kai Helsinki ainakin toistaiseksi tuntuu enemmän kodilta, vaikka oonkin tosi hyvin sopeutunu siihen että asun Tallinnassa. Myös väsymys painoi aika kovasti maanantaina, joten mun minikriisi meni myös varmaan sen piikkiin. Tiistaiaamuna herätessäni kaikki oli taas hyvin.
// I returned back to Tallinn from my weekend trip to Helsinki on Monday. When I arrived home in the evening, I had a minor crisis. My head was all messed up whether to call Helsinki or Tallinn home. Of course Helsinki feels more like home thus far, even though I've settled well into Tallinn. I was also really tired on Monday, that might have partly caused my crisis. Everything was eventually okay on Tuesday after a good sleep.

Tällä viikolla ei juurikaan oo tapahtunut mitään erityistä. Tiistaina tosin käytiin Peterin, Cesarin ja Aisten kanssa Patarei Merekindlus -vankilassa vierailemassa. Se on siis hylätty neuvostoaikainen vankila tässä Tallinnassa (korjatkaa, jos olen väärässä). Se on käytännössä vaan jätetty niille sijoilleen ja siellä on kaikki romutkin vielä paikallaan, myös ihan älyttömästi roskaa. Meillä oli samaisen vankilan pihassa tosiaan freshmen partyt viime viikolla, mutta tiistaina päästiin kahdella eurolla kattelemaan myös sisätiloja. Ja olihan se aika huippu kokemus! Siellä loju ympäri ämpäri tosi hasardeja esineitä ja meininki oli paikoin tosi kolkko. Osa huoneista oli ihan ku suoraan Supernaturalista, jostain hylätystä mielisairaalasta. Odottelinkin pariin otteeseen että ilma kylmenee tai ovet paiskautuu kiinni ja Sam ja Dean ilmestyy jostain hoitelemaan haamuja. No, ei ne ilmestyny, mutta onnistuttiin kyllä muutenkin lietsomaan itsemme aika hysteerisiksi, oli se sen verran creepy mesta. Kaiken huippuna todettiin kotiin lähtiessä että vankila on suljettu siltä päivältä, ja portissa oli paksu ketju ja iso lukko. Peter ehdotti että kokeillaan, miltä tuntuu karata vankilasta, mutta onneksi lipunmyyjämummeli oli vielä paikalla ja vapautti meidät. Lähtö vankilaan oli aika ex tempore, joten kuvat on valitettavasti kännykkälaatua. Mutta niistä käy varmaan ilmi, kuinka siisti mesta oli kyseessä.
// This week hasn't been too special. We visited Patarei Merekindlus, the abandoned prison on Tuesday with Peter, Cesar and Aiste. It was friggin' cool and we were almost hysterical in the dark, creepy prison rooms. Also when we were leaving, we found the gate locked with a thick chain. Luckily the booking clerk granny was still there and she let us out. I'm sorry for the bad quality of the photos.




















Katoin eilen semmosen leffan ku The Fault in Our Stars. Oon kuullu siitä paljonpaljon hyvää ja ajatuksena on myös lukea se kirja. Eilen kuitenkin tuo leffa, ja se oli ihan älyttömän hyvä! Näyttelijät oli hyvin valittu ja ihan mahtavia. Vaikka juoni nyt oli vähän ennalta-arvattava niin tarina oli tosi kaunis ja koskettava. Oon vieläki, vuorokautta myöhemmin, ihan fiiliksissä. Pakko saada kirja käsiini!
// I watched The Fault in Our Stars yesterday. It was ridiculously good. Gotta read the book!

Semmosta tähän viikkoon. Huomenna mennään taas illalla koululle kattelee leffoja luokkakavereiden kanssa, ja viikonlopuks on muutenkin tiedossa taas enemmän kun tarpeeks ohjelmaa! Ollaan suunniteltu mm. sushin tekoa ja kaiketi jollain on synttäritkin lauantaina. Mutta kiva vaan kun on puuhaa. Koulusta ei juuri oo kirjoteltavaa, se on samanlaista kuin aikaisemmat viikotkin. Kaverit on myös edelleen tosi jees. Ainoo mikä ei oo kohillaan on tää ällö asuntola. Meiän keittiö haisee kauheelta, varmaan noiden naapureiden keitokset kiehunu hellalle pariin otteeseen ja nyt ne palaa siinä joka kerta kun sitä käyttää. Tääl on myös tosi ahdasta, ja mulla alkaa olla ongelmana että mihin tungen mun kaikki tavarat. Tulee yllättävän nopeesti kaaos, kun kaikille tavaroille ei oo omaa paikkaa. Pitäis tosissaan ruveta ettii sitä kämppää!
// Tomorrow we'll have a movie night with my classmates. Also lot of happenings happening in the weekend. Yey! School is cool, friends are awesome. Love you guys! BUT. I hate living in this dormitory. Our kitchen smells awful and I have no room for all my stuff! 

Siivosin mukamas // Kinda clean
Siis tän tyypin jobi on istua tuolla mainostolpassa, kuumassa auringonpaisteessa, oravapuku päällä! Huhhuh.
// This guy sits here all day, sun is shining and he's wearing a squirrel costume. What a job.




Terkkuja kaikille jotka tänne eksyy! Ja mukavaa loppuviikkoa. :)
// Hi everyone reading this! Have a nice weekend. xx




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti