tiistai 23. syyskuuta 2014

Viikonloppua odotellessa!

Tänään on vasta tiistai mutta en malttais odottaa että viikonloppu alkaa! Ja oikeastaan mun viikonloppu alkaa jo torstaina joten ei paha. 

Viime viikonloppu kului rattoisissa merkeissä, sorvin ääressä aamusta iltaan. Meillä oli sekä lauantaina että sunnuntaina Basics of AV production -tunnit, kumpaisenakin päivänä aamukymmenestä kutakuinkin neljään-viiteen iltapäivällä. Sanomattakin selvää, että hiukan väsytti. Eihän sitä osannut perjantai- ja lauantai-iltana mennä ajoissa kotiin, kun kaveritkin lähti ulos. Vaikka viikonloppu ei ollutkaan erityisen rentouttava, tunnit oli tosi mielenkiintoisia! Opeteltiin ihan kädestä pitäen niin valojen, mikrofonin, nauhurin ja videokameran käyttöä. Tutustuttiin myös savukoneeseen ja kamera-ajokiskoihin. Hitto ne oli painavat, ne kiskot! Päällimmäisenä mieleen jäi kaiketi, että kaikki varusteet on ihan älyttömän kalliita ("- - and remember, this is very expensive.") ja että sähkölaitteet voi sulaa tai räjähtää… Sellasta. Huomasin, että itselle oli mieluisinta kameran näpelöinti ja äänityslaitteet. Valot ja muut sähkölaitteet sai mut vähän hermostuneeksi. Joku muu saa hoidella niitä. Mutta opin myös sen, että hoiti mitä hommaa tahansa, kaikki pitää tehdä täydellä sydämellä ja huolellisesti. Parempi katsoa kuin katua. Ensinnäkin, jos mokaa hommansa, se tietää paljon lisähommia myös kaikille muille projektin kanssa työskenteleville. Toisekseen, kaikki laitteet on todella kalliita.










Savukoneen testausta





21st Century

Meininki oli aika väsynyttä
Ihana Harri leipo meille muffinseja! <3

Ennen tämän viikon kuulumisia palailen pikaisesti viime viikon tapahtumiin. Keskiviikkoiltana juteltiin luokkakavereiden kanssa Facebookissa ja päätettiin lähteä keskustaan yksille, ihan vaan keskiviikon kunniaksi. Sovittiin että tavataan kello kahdeksan Hobujaamalla, joten kokoonnuimme paikalle yhdeksän pintaan. Oltiin tylsiä ja mentiin Foorumissa sijaitsevaan Cubanitaan istuskelemaan, koska siellä oli happy hour ja kaikki drinksut "Osta yksi, saat kaksi" -periaatteella. Kuinka sellaiseen paikkaan voi mennä "yksille", kun tarjoilija kantaa sulle kaksi juomaa väkisinkin. Drinkit oli kivan värikkäitä ja päästiinkin pian juhlatunnelmaan, eikä maltettu lähteä ollenkaan kotiin. Lähdettiin keskustasta vielä jatkamaan iltaa vanhaan kaupunkiin Kelm-nimiseen pubiin. Kelm on todella underground-hipster-mestojen aatelia. Kelmin kaikkein perimmäisessä nurkassa istui sekalainen joukko ihmisiä ja sekalainen kasa soittimia ja varmastikin heidän soittamassaan musiikissa oli joku yhteinen rytmi, mä en sitä vaan löytänyt. Kaikenkaikkiaan, oikein viihtyisä paikka ja erityismaininta ystävällisestä palvelusta!

Keskiviikon look ja Macin nude huulipuna!
Perinteinen selfie Cubanitan vessassa
Salaattia alkupalaksi...

…ja drinkkejä jälkkäriksi!





Taiteellinen kuva Sintijan kanssa Kelmissä

Kelmin "lippu"

Sunnuntai-illaksi koulun jälkeen oltiin varattu porukalla koulun elokuvasali meidän käyttöömme. Ideana oli katsella meidän luokkalaisten aikaisempia tuotoksia, ennen BFM:ää. Ilta sujuikin leppoisasti, nautiskeltiin viiniä ja katseltiin niin taiteellisia, hauskoja kuin pelottaviakin lyhäreitä. Ilta loppui oikeastaan kesken, sillä meidän piti poistua jo kymmeneltä koulun tiloista. Mutta suunnitelmissa on järkätä toinen samanmoinen pian, sillä monella jäi leffat näyttämättä!



Eilen ja tänään ei oo oikeastaan tapahtunut mitään erityistä. Heräsin aamulla, menin kouluun, tulin kotiin, tein ruokaa, katsoin leffaa ja niin pois päin. Koulu on edelleen aika rentoa, tosin nyt on parit kotitehtävät vielä rästissä. Sää kääntyi tällä viikolla ihan superjäätäväksi, ja mun nigerialaiset ja venezuelalaiset kaverit on raukat ihan kylmissään. Tosin niin on kaikki muutkin. Sataa ja tuulee ja on vaan ihan älyttömän viileä. Tänään tein onneks ison kattilallisen parsakaali-sinihomejuustokeittoa, se lämmittää kivasti kun tuuli ulvoo nurkissa. Oon huomannut että jo tässä kuukauden aikana mun ruoanlaittotaidot on kehittyny älyttömästi! Pitää ottaa niin moni asia huomioon, kuten uunittomuus, mikrottomuus, hyvä säilyvyys, opiskelijabudjetti ja tietty terveellisyys. En enää niinkään suunnittele etukäteen mitä kokkaan, vaan menen kauppaan katselemaan mikä on halpaa tai tarjouksessa. Oon oppinut kehittelemään reseptejä itse mulle sopivammiksi. Esimerkiksi viime viikolla totesin, että Virossa ei käytetä ruokakermaa, joten korvasin sen maidolla ja kananmunalla. Ja tulos oli oikeastaan parempi kuin kermalla. Haasteita aiheuttaa yhä kakkuhyllyjen ohittaminen kaupassa, mutta kyllä tää tästä. Yksi asia johon en myöskään ole vielä tottunut, on kaukana keskustasta asuminen. Kaksi kertaa päivässä mua ärsyttää istua (tai useimmiten oikeastaan seisoa) bussissa 15-20 minuuttia, mummojen tönittävänä. Sain viime viikolla mun ilmaisen bussikortin, mutta silti. Jos kaverit kysyy kaljalle ex tempore, mulla menee lähemmäs tunti päästä mihinkään ihmisten ilmoille. Pitänee ruveta ihan toden teolla etsimään sitä asuntoa. En vaan raaskis muuttaa täältä, kun tää on niin halpa. 

Visual Composition -tunnilla




Meille havainnollistettiin lamppujen käyttöä

Välituntimeininkejä

Päästä keksitty resepti. Sairaan hyvää!

Mamman tuomat Putin-juustot

Ajattelin tässä lähiaikoina tehdä postauksen siitä, kuinka päädyin hakemaan Tallinnaan opiskelemaan ja millainen oli hakuprosessi, mitä käytännön asioita piti hoitaa ja niin edelleen. En tiedä kuinka moni tätä blogia oikeastaan lukee, mutta mulle saa esittää kysymyksiä, jos joku asia kiinnostaa erityisesti! Muutenkin saa antaa palautetta ja esittää toiveita, mistä haluaisit kirjoitettavan. 


Ihanat inttipojat bussissa



Shoppailuja

Kylmä hrrr. Hiukset on kasvanu älyttömästi!

Tosiaan, viikonloppua odotellessa! Torstaina on luvassa freshmen-party, joka järkätään Patarei Merekindlus(?) -vankilassa. Sinne on tulossa ilmeisesti reilusti yli tuhat ihmistä, ja DJ:t on tietty paikalla. Saas nähdä millaset kekkerit ne on. Perjantaina on vapaapäivä ja otan suunnaksi rakkaan Helsingin! Ihana nähdä Suomi-kavereita ja käydä kotosalla, vaikka elämä Tallinnassa on myös leppoisaa.

Kivaa loppuviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti